Menu
  • Oferta edukacyjna
  • Szkoły językowe i uczelnie
To jest chemia ZP
konferencja pp o zmianach
Łatwo i szybko wyszukaj materiały do zajęć
Część
Część 1
Dział
Wszystkie działy
Temat
Wszystkie tematy
Materiały dla nauczyciela (190)
Kategorie
 
  • Dokumentacja nauczyciela
  • Prowadzenie lekcji
  • Do wysłania uczniom
  • Sprawdzanie wiedzy
  • Materiały prezentacyjne
Filtry
Filtry
Dokumentacja nauczyciela
Prowadzenie lekcji
Do wysłania uczniom
Sprawdzanie wiedzy
Materiały prezentacyjne
data: najnowsze
Podgląd

260 kB

Wymagania edukacyjne
\ Część 1 \ Systematyka związków nieorganicznych \ 12. Sole
Badanie odczynu wodnych roztworów soli
\ Część 1 \ Systematyka związków nieorganicznych \ 8. Tlenki
Badanie charakteru chemicznego tlenków metali i niemetali
Sporządzanie roztworu o określonym stężeniu molowym
Sporządzanie roztworu o określonym stężeniu procentowym
Rozdzielanie składników tuszu metodą chromatografii bibułowej
\ Część 1 \ Systematyka związków nieorganicznych \ 8. Tlenki
Spalanie węgla, siarki i magnezu w tlenie
\ Część 1 \ Roztwory
Chromatografia
\ Część 1 \ Efekty energetyczne i szybkość reakcji chemicznych \ 34. Szybkość reakcji chemicznych
Badanie wpływu stężenia substratu na szybkość reakcji chemicznej
\ Część 1 \ Budowa atomu. Układ okresowy pierwiastków chemicznych \ 3. Budowa atomu a położenie pierwiastka chemicznego w układzie okresowym
Porównanie aktywności chemicznej metali grupy 1
\ Część 1 \ Systematyka związków nieorganicznych
Otrzymywanie wodorotlenku sodu
\ Część 1 \ Systematyka związków nieorganicznych
Otrzymywanie wodorotlenku wapnia
\ Część 1 \ Systematyka związków nieorganicznych
Otrzymywanie osadów trudno rozpuszczalnych wodorotlenkow
\ Część 1 \ Systematyka związków nieorganicznych
Otrzymywanie kwasu chlorowodorowego
\ Część 1 \ Systematyka związków nieorganicznych
Otrzymywanie kwasu siarkowodorowego
\ Część 1 \ Systematyka związków nieorganicznych
Otrzymywanie kwasu siarkowego(IV)
\ Część 1 \ Roztwory
Wykrywanie węglanu wapnia
\ Część 1 \ Systematyka związków nieorganicznych \ 12. Sole
Czym jest sól kuchenna?